ביממה האחרונה, בעקבות מאמר ב"הארץ" על בוגרי הגמנסיה העברית בירושלים משנת 1967 (לפני חמישים שנה שזה נשמע הרבה יותר נורא מהמצב עצמו) שוב פרץ הוויכוח על ירושלים כן או לא ולמה, בסך הכל שליש מהמחזור, שהיה לי הכבוד להיות חלק ממנו, נשאר בעיר, והשאר נפוצו בתל אביב, חוץ לארץ ובתי הקברות הצבאיים.
ולמרות שהוויכוח הזה די מעייף אותי, בשיטוט קצר בשכונת רחביה, הבוקר, הכל התחבר: הבית מאחור הוא "בית החבצלת" שברחוב רמב"ן פינת אבן-עזרא. הבית נבנה ב 1922 כבית מגוריו של השופט גד פרומקין, והיה אחד הבתים הראשונים ברחביה. על הקיר הדרומי שלו מוטבע שם הבית – 'בית חבצלת'], לכבוד אביו של גד פרומקין – ישראל דב פרומקין, מייסד עיתון "החבצלת" שנוסד באמצע המאה ה – 19 והוא אבן פינה בהיסטוריה של המאבק על הנחלת הלשון העברית (בתקופה מסוימת אליעזר בן יהודה היה עורכו של העיתון ) ובתולדות הציונות.
בילדותי ביליתי ימים ארוכים בבית הזה שבו גרה משפחת גילון, וכרמי, (כן, ההוא, כרמי גילון) וביתו המרווח, היו לי למפלט אוהב כשנמלטתי מהדירה הקטנה שבה גדלתי. אמו של כרמי, סעדה ז"ל נכדתו של פרומקין, היתה מארחת אותנו עם לימונדה קרה ומניחה לנו להשתולל בבית הגדול והמרווח, ואני בכלל הרגשתי חצי קרוב כי יוסי ז"ל, אחי הגדול, היה חבר של יעל ז"ל, אחותו של כרמי. כרמי ואני שורדים בינתיים.
שנים לא מעטות ש "בית חבצלת" משמש כבית לישיבת "נצח ישראל" שאף הקימה אגף נוסף לבית מאחור. הבוקר, אחרי שרחובות ירושלים צוחצחו ונוקו לקראת החג(במאמץ ניכר שלא זכור לי כמוהו הרבה זמן) נערמה בפתח 'בית החבצלת' מדורה ענקית והרים של חמץ שגלשו לרחוב, וכשעזבתי את המקום בצהרים לא נראה היה שהאש תאכל את כמות הטוסטים העצומה שהשחימו באטיות, ומתישהו אחר הצהרים יבואו בוודאי הפועלים הערבים של העירייה וינקו את הכל.
וזה, אם תרצו, כל הסיפור.
חג שמח.